Cum de au putut ajunge legionari niste tineri intelectuali straluciti, care la inceput nu voiau sa se amestece cu politicienii, dar care s-au lasat vrajiti de extremismul Capitanului Corneliu Zelea Codreanu si apoi remorcati de urmasul lui, Horia Sima? Cind ii puneam intrebarea asta lui Z. Ornea, si inainte, si dupa ’90, cumpanitul istoric al tuturor curentelor literare si politice de la noi de pina la cel de-al Doilea Razboi Mondial imi spunea ca la mijloc era o treaba mult mai complicata decit se vorbea la noi, mai mult din auzite. Au trecut douazeci de ani de cind a aparut prima editie a cartii lui despre anii ’30. Multi s-au facut ca n-o vad, fiindca nu era un text parerist, cu care te puteai lua la cearta, opunindu-i parerile tale, ci o carte in care Z. Ornea cita pe larg din articolele si din cartile protagonistilor sai.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.