Un autor extrem de contestat, Palahniuk exorcizeaza magistral demonii sociali in fiecare poveste, iar cind nu e vorba de frica, e vorba de dezgust. Cu siguranta si volumul de proze scurte, ca si restul scrierilor sale, socheaza cititorul inca de la primele rinduri, in timp ce, de fapt, scopul ar putea fi unul didactic: ironizarea discreta a societatii americane, acel model social bazat, arata autorul, pe superficialitate (orice fel de superficialitate, de la oameni cu nume de animale la legaturile inexistente intre sot si sotie). Intilnim adolescenti care „se timpesc” la propriu, in povestile sale, lipindu-si pe timple defibrilatoare cardiace, dar si neveste criminale, pisici sacrificate si copii care incearca in zadar sa-si salveze parintii de la moarte spunindu-le glume deocheate. Violenta sapa transee in tine dupa ce ai inchis cartea, doar ca, de cele mai multe ori, pentru ca lumea nu e chiar asa (ci doar ti se atrage atentia ca ar putea fi in felul acesta), santurile ramase in urma sint niste cicatrici care pot fi umplute cu ceva mai normal. Cum ar fi cu o mare cantitate de bine. In fond, dupa cum spune si titlul cartii, asta trebuie de fapt sa faci: sa tragi aer in piept in lumea asta mare si complicata si sa inventezi, totusi, ceva.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.