Sfinta tinerete legionara poate fi lecturata si in cheie romanesca, fiindca e, intr-un fel sau intr-o oarecare masura, si un roman total, complex: istoric, politic, social, psihologic, si chiar de dragoste (de neam si de tara), ori al formarii (formarea „omului nou” – ideal utopic al regimurilor totalitare din veacul XX) si mai ales roman de razboi (nu doar Al Doilea Razboi Mondial, ci si Razboiul intern din Spania, ori razboiul civil – nedeclarat, ca atare, e drept – din Romania interbelica.
Avind ca obiect tocmai acest nedeclarat razboi civil („razboi in timp de pace”, cum l-a numit ziaristul Stefan Ionescu in 1930) din Romania interbelica, Sfinta tinerete legionara, beneficiind si de opt ilustratii in text, bine alese, elocvente prin ele insele, devine un veritabil scenariu cinematografic, cu episoade/ scene memorabile si pline de suspans, capabil a oferi o lectura pe cit de atractiva si captivanta chiar, tot pe atit de instructiva si educativa, mai cu seama pentru cei tineri, care stiu atit de putin despre zbuciumata, dar fascinanta, istorie a romanilor din veacul XX, marcata de rascoale, razboaie, revolutii si rezistenta...

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.