Moartea si iubirea sint cele doua teme majore care se impletesc in cel mai nou roman semnat de Jean Mattern, Septembrie (Polirom, 2015). Ceea ce-l particularizeaza si il scoate in evidenta din marea de romane care se construiesc zilnic cu aceleasi subiecte este un eveniment despre care s-a scris prea putin in ultimii ani in forma literara: Jocurile Olimpice de vara de la Munchen din 1972, cele in care si-au pierdut viata unsprezece sportivi si antrenori israelieni, in urma unui atac terorist. E interesant unghiul din care Mattern trateaza tragicul eveniment, o perspectiva personala (a naratorului, desigur) si, de aceea, extrem de eficienta. Istoria fictionalizata, un omagiu discret adus victimelor, reimprospateaza memoria cititorului si-l tine in roman chiar daca deznodamantul este cunoscut a priori.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.