Cu volumul Religie, politica si mit, reunind texte scrise pe parcursul a trei decenii despre Eliade si Culianu si aflat acum la a doua editie, Andrei Oisteanu asuma, iarasi, o tematica fierbinte. […] Eliade si Culianu sint veritabile cazuri in cultura romana; si este nevoie de un cercetator de anvergura si probitatea lui Oisteanu pentru ca mitizarile, ca si distorsionarile, sa lase loc unei analize de profunzime si de finete, in spiritul adevarului. Astfel, studiul Intre publicistica politica si opera stiintifica dedicat lui Eliade si deschizind volumul este pe cit de bine documentat, pe atit de nuantat, urmarind nu numai „meandrele” gindirii lui Mircea Eliade, ci si pe acelea ale receptarii, polarizata la extrem. […] Daca in cazul lui Eliade s-a incercat recuperarea unui savant de mare notorietate nu numai academica, pentru legitimarea regimului Ceausescu, in cazul lui Culianu, discipolul magistrului, firele investigatiei jurnalistice facute de Ted Anton si cercetate, ele insele, de catre Andrei Oisteanu duc spre probabilitatea unui asasinat politic, comis „fie de membri ai miscarii (neo)legionare, fie ai serviciilor secrete romanesti, fie, in fine, prin colaborarea celor doua organizatii”. (…) Spirit rationalist, insa nu cu pretul reductiei simbolicului, miticului, magicului, ezotericului, religiosului (carora le-a dedicat pagini fundamentale), Andrei Oisteanu este un detectiv de inefabile si un savant relaxat pentru care cercetarea se face multidirectionat si pluridisciplinar, aprofundat si multifatetat.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.