Pe autorul nipon, un fin cunoscator de jazz, il indragesc de foarte multi ani si nu ma feresc sa-l recitesc din timp in timp. Cartea aceasta, pe care el o numeste un volum de memorii, este o lectura recomandata celor care vor sa afle mai mult despre autor, dar si despre scris si alergare. Murakami este unul din putinii scriitori-sportivi (au fost mai multi scriitori-boxeuri) participant la peste 23 de maratoane, citeva triatlonuri si un ultra maraton (100 de km intr-o zi) si se pare ca alergatul l-a ajutat foarte mult, nu doar in mentinerea greutatii si a sanatatii, dar si la imbunatatirea scrisului: «In meseria de scriitor – cel putin din punctul meu de vedere – nu exista victorie sau infringere. Tirajul, premiile literare, recenziile pozitive sau negative pot fi considerate drept criterii ale realizarilor, dar nu sint chestiuni esentiale. Mai important decit orice e daca ceea ce scrii se ridica sau nu la standardele pe care ti le-ai impus. Iar la acest capitol nu poti sa umbli cu subterfugii. Explicatii poti sa gasesti daca e vorba de altcineva, dar pe tine nu te poti pacali. Din acest punct de vedere, a scrie un roman se aseamana cu a alerga un maraton. Motivatia unui scriitor e ceva care sta cuminte inauntrul lui si care nu isi cauta un fundament sau o forma exterioara.» (p.19).

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.