Selectia propusa cititorilor romani de catre acest grup de savanti si oameni de cultura cu o componenta preponderent internationala se concentreaza asupra totalitarismelor interbelice; o problematica nu doar necesitind elucidari suplimentare, in pofida circulatiei unei bibliografii relativ bogate si autorizate pe aceasta tema, ci si de mare actualitate, in conditiile in care o parte a audientei romanesti continua, pe mai departe, sa se raporteze confuz ori ambiguu la mostenirea „bruna” a secolului al XX-lea. Destui oameni care au o anumita cultura continua sa confunde, in tara noastra, notiuni precum patriotismul si nationalismul sau sa puna semn de egalitate intre ideologia afirmarii natiunii romane in plan statal si cultural, ori ca program individual si de grup, si ideologia nationalist-sovina si antisemita, xenofoba si chiar general mefienta la adresa alteritatii etnoculturale, nationale, confesionale chiar. Se intelege, de aceea, de ce, inainte de orice altceva, o colectie de „Studii romanesti” poate fi inaugurata prin titluri care abordeaza crize din istoria contemporana a romanilor, subliniind si supunind unei analize critice crize identitare, politice si sociale, incercind sa atraga atentia asupra unor precaritati alarmante ale existentei istorice romanesti mai recente.
Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.