O poveste trista, cu tilcul ei si desertaciunile vietii. Lumea americana de acum un veac, existente terne, „oameni de prisos”, la tara sau la oras – New Yorkul e un personaj in sine –, cu eroi si eroine de diferite calibre si preocupari, ce intretes un paienjenis de relatii pentru ceea ce numim, generic, viata. Este vorba de o negustoreasa/ circiumareasa singura si de pataniile ei datorate nu doar unor barbati, cit mai ales voiei celui de Sus, care dicteaza ce vrea el si nu ce vrem noi – sau, uneori, chiar autorul. Este vorba si despre niste copii, si despre un prof de muzica (subtile observatii de – spre muzica), apare si un barbat newyorkez cu avatarurile vietii lui afective (proza de mare finete psihologica, cumva anuntindu-i pe cei care se vor numi Cheever si Raymond Carver), si tot asa toate prozele sint citibile, si, cel mai important, citabile. Placuta surpriza aceste povestiri scrise curat, atent si meserias, in dulcele stil clasic al marii proze americane. Nu doar rusii au o mare proza, ci si americanii. Oricit i-am iubi pe Cehov, Berberova, Suksin si Dovlatov, ca sa-i numim doar pe citiva dintre marii scriitori de povestiri ai secolului trecut.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.