Cartea Luminitei Corneanu, Leonid Dimov. Un oniric in Turnul Babel (Editura Cartea Romaneasca, 2014) are meritul de a readuce in actualitate, printr-o riguroasa intreprindere exegetica, opera unui poet mai degraba ignorat astazi, decit analizat cu meritata atentie hermeneutica. Perspectiva asupra biografiei beneficiaza de clarificari minutioase, prin accesarea arhivelor CNSAS, dar si prin mutatii ale unghiului de perceptie asupra diverselor episoade si fapte ale existentei, surprinse in mod echidistant, chiar daca un impuls empatic nu este cu totul exclus. [...] Carte „excelenta” (Gheorghe Grigurcu), prin atentia la detaliul biografic, dar si prin acuitatea analizei, exegeza consacrata de Luminita Corneanu lui Leonid Dimov este pe cit de necesara, pe atit de bine-venita.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.