Matila Ghyka (1881-1965), estetician, scriitor roman de limba franceza si diplomat, pare un per­so­naj de roman total. Biografia lui cumuleaza aventuri pe mare si uscat, explorari intelectuale in do­menii de granita, cu intuitii ce-i depasesc epoca, de­mersuri diplomatice in situatii inter­na­tionale ex­plo­zive, prietenii cu perso­na­litati ale elitei sociale, politice si culturale eu­ropene din La Belle Epoque si inter­be­lic. Aristocratul cosmo­polit, care apreciaza confortul, gas­tro­nomia rafinata, co­mo­rile de arta si mon­denitatile, nu ezita sa le sa­crifice pe toate atractiei pentru departari. Aventurier si savant, mare boier si mun­citor in fabrica, co­lectionar de an­tichitati si „chirias grabit” prin variate tari si domi­ci­lii, om al logicii matematice cu ex­periente „pa­ranormale” - Matila Ghyka e o figura originala. Frumusetea amintirilor lui sta in faptul ca, pe de o parte, desco­perim in ele, bine conservata, o lume disparuta - cea a Romaniei si Europei de acum un veac, pe de alta, in talentul memorialistului: tre­pidanta lui pasiune pentru altceva se transmite in scris.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.