V-ati intrebat vreodata ce s-ar intimpla daca moartea ar disparea, brusc si fara justificari, din ciclul existentei umane? Daca oamenii s-ar trezi in fata posibilitatii de a trai vesnic, insa fara a fi tineri si sanatosi pentru totdeauna? Dar daca moartea nu ar fi acea forta abstracta si ineluctabila, ci o fiinta care si-ar putea opri masacrul printr-un simplu act de vointa, sau poate dintr-o curiozitate morbida a celei ce se poate juca cu soarta? Si oare moartea e aceeasi pentru toate fiintele vii? Ar face fata societatea si statul unei existente prelungite la infinit, in care trupurile matusalemice, neputincioase, s-ar acumula in mormane dezgustatoare, nedorite de nimeni, cind o intreaga tara s-ar transforma intr-un azil de batrini ce monopolizeaza resurse si epuizeaza bugete? Cine si cum va fi afectat intr-o societate care se bazeaza tocmai pe moarte pentru a putea supravietui? In stilul inconfundabil al lui Jose Saramago - paragrafe interminabile, blocuri compacte de text care sfideaza regulile gramaticale si sintaxa de manual, ignorind semnele de dialog, majusculele si punctuatia -, Intermitentele mortii ridica toate aceste probleme la care noi poate ca nu ne-am gindit niciodata, desi n-ar fi rau sa o facem.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.