Un studiu istoric si o cercetare riguroasa, desigur, dar care juxtapune o sumedenie de povesti risipite prin secole sau cu un stil extrem de relaxat. Parcurgerea conturului Marii Negre urmareste 2.000 de ani de istorie. De la vechile colonii grecesti imprastiate peste tot, de la incontrarile celor care vin peste cei care sint deja ai pamintului, pina la epoca premoderna, la interesele marilor puteri zonale, Imperiul Rus si Imperiul Otoman. De remarcat multiculturalitatea marilor porturi din Marea Neagra, fluxul si afluxul de negustori, marinari, marfuri de tot felul, de la Est la Vest si de la Nord la Sud, ceea ce face din comertul maritim o miza a Marii Negre. Cum imi era greu sa nu ma gindesc la studiul istoricului Gheorghe Bratianu, cu acelasi subiect, nu mica mi-a fost surpriza sa gasesc o scurta laudatio adusa de Charles King istoricului roman. Un mic indreptar de lectura, ghid de calatorie, este oferit de istoricul american celor doritori de literatura legata de zona Marii Negre, unde nume precum Isaac Babel se intersecteaza cu John Steinbeck, Puskin si Tolstoi, ca sa nu mai vorbim de Orhan Pamuk, Ismail Kadare si Victor Pelevin, tradus si la noi. Istoria si geografia Marii Negre ramin in actualitate nu doar prin deciziile politice luate de Putin, dar si prin acuratetea cu care ne plimba prin trecut si prezent profesorul american.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.