J.E.: Am citit prin anumite locuri despre o anumita forma de respingere a genului de carti formate din articole publicate prin reviste, ziare etc., a publicisticii adunate la putin timp dupa ce aceasta a fost scrisa. Care este motivul pentru care ai vrut sa aduni, la rindul tau, niste articole intr-un volum, nu te-ai temut de o astfel de respingere?

F.L.: Cartea mea nu e formata din articole publicate in revista, ci din povestiri gindite, scrise si asumate ca literatura, in Jurnalul meu. Doar o treime din povestiri au aparut in Suplimentul de cultura. Si chiar sa fi fost toate publicate in revista, repet, nu vorbim de o rubrica de articole dupa rigori jurnalistice, ci de una de literatura, in care public povestiri din jurnalul meu, inceput cu peste 12 ani in urma. Apoi consider volumul acesta o carte pentru ca respecta o structura, o cronologie, o unitate stilistica, un mod de a privi si povesti lumea, pentru ca am lucrat la „montaj” la fel de mult ca si cum as fi scris o carte de la zero.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.