Cartea lui Cristian Teodorescu apartine altei Romanii. Tematica si perspectiva sint din vremea primei tranzitii postdecembriste. Cadrul textului este capitalismul de cumetrie.
Soseaua Virtutii. Cartea Ciinelui marcheaza trecerea de la monopolul statului la contractele preferentiale intre stat si un furnizor. In acest sens, romanul are factura istorica. Numai ca mentalitatile de atunci s-au perpetuat pina la imunizare. (…)
Soseaua Virtutii este un roman politic, polemic si pamfletar. Volumul este conceput in stilul rubricii „Birfe, smenuri, susanele” din Academia Catavencu. De altminteri, atmosfera Bucurestiului este a unui tripou, in care au ramas doar adevaratii Arnoteni. Viata privata (sexuala) a personajelor devine tabloid. Iar viata publica (intilnirile la masa) ajunge o caricatura. Chiolhanul alimenteaza orgiile. Lumea din
Soseaua Virtutii este nesatula. Oamenii se dau nababi si miros a deseuri. Degeaba se spala, daca nu schimba camasile transpirate. Cit sint in termenul de valabilitate, dau randamentul optim. Cind se afla in perioada de garantie, li se accepta scirtaielile si piriiturile si li se aplica tratamente gratuite. Cind nu au pofta, li se administreaza, in alternanta, stimulente si sedative. Cind expira ori se epuizeaza, sint mingiiati pentru servicii si trecuti in rezerva.