S.A.: Cum v-a marcat cursul istoriei existenta si scrisul?
G.A.: Istoria mi-a marcat existenta asa cum a marcat si existentele congenerilor mei, nimeni nu poate iesi din ea, chiar daca incearca. Scrisul mi l-a marcat mai mult decit as vrea, acum, s-o fi facut.
 
S.A.: Se stie ca dumneavoastra publicati o carte cam o data la cinci ani. Ma gindesc ca si atunci cind nu scrieti, dumneavoastra tot scrieti. Cum se incheaga mental un anumit roman?
G.A.: Se incheaga in spatiile de timp cind nu scrii, de la o pagina la alta, de la un capitol la altul. Este un travaliu necontrolat logic.
 
S.A.: Ati debutat intr-o perioada de mari transformari in gindirea si practica prozei. Cum de nu v-ati lasat contaminata de acele idei novatoare, afirmate atit de vocal in acei ani?
G.A.: Nu am avut un proiect teoretic de scris literatura, nu am fost profesor de literatura, nu am fost cercetator literar, nu am frecventat cenacluri. Am avut o fixatie fata de personaj, chiar daca, in momentul cind eram studenta, ideea novatoare era moartea personajului. Fixatia fata de personaj venea dinauntrul meu, dar poate a ca fost accentuata si de romanul secolelor XIX-XX (prima parte), rus, francez, englez, pe care l-am devorat in adolescenta. Am fost contaminata, partial, de textualismul anilor ’80, dar, pe urma, l-am eliminat, fiindca am inteles ca nu mi se potrivea (rescrierea Intilnirii).

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.