Nu-ti vine sa crezi ca mersul cu taxiul, plata unui impozit, batutul covoarelor sau cumpararea unui pachet de tigari pot fi subiectul unor istorisiri atragatoare. Citindu-l pe Florin Lazarescu vezi dintr-o data mai clar si in culori mai vii realitatea imediata, parca te-ai fi operat de cataracta.
Un volum recent, Intimplari si personaje, in care sint juxtapuse asemenea relatari, se citeste cu mare placere, si pe sarite, si pagina dupa pagina, si cautind in el literatura, si uitind de literatura cu totul. Ar putea primi un premiu pentru cartea cu cele mai multe personaje care se tin minte. Cine se afla in raza de observatie a autorului fie numai citeva minute are sanse mari sa fie portretizat, succint si expresiv, cu o vivacitate, cu o intuire a psihologiei care il fac greu de uitat.
Lui Florin Lazarescu ii trebuie numai doua-trei fraze pentru a-l caracteriza si scoate din anonimat pe orice necunoscut, vazut pe strada, intr-un parc sau intr-un autobuz. (…)
Autorul – care este de fapt principalul personaj in carte – ii iubeste cu larghete pe oameni.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.