Volumul Numele mierlei imi intareste pasiunea pentru proza scurta. E un gen destul de dificil si restrictiv, care impune paradoxuri: pe de-o parte, trebuie sa fii suficient de sintetic incit sa iti legi povestea cap-coada, in mod coerent, pe de alta, trebuie sa alegi cu mare grija detaliile care personalizeaza povestea (indicii despre personaje, locuri, evenimente). Ei bine, instantaneele din Numele mierlei sint dozate suficient de bine sa te prinda si sa te desprinda, sa zimbesti cind recunosti in personajele din texte oameni pe linga care treci in fiecare zi: sa ridice mina cine nu stie o „Mariana, care lucra ca manager PR la o firma multinationala” si are obsesia alimentelor sanatoase, eco/bio, low-fat, low-sugar, low-food, sau un Anton care «face parte din categoria celor care stiu. Fie ca e vorba de situatia economica a Romaniei sau de disparitia tigrului alb, de artefactele indiene sau de discriminarea sexului, el stie intodeauna cum stau lucrurile cu adevarat». Cu un stil narativ curat si presarat de umor subtil, povestile scurte ale lui Radu Pavel Gheo stirnesc empatie, partizanate ad-hoc si jur ca te fac curios sa studiezi oamenii din jur cu mai multa atentie.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.