Si daca Liviu Ioan Stoiciu nu-si cataloga singur romanul drept „jurnal-experiment”, critica tot ar fi facut-o. Dupa cum poezia lui este un experiment datind de peste patru decenii, deosebindu-se net de tot ce s-a scris inainte, dar si de poezia congenerilor sai, nici proza/roman n-ar fi putut scrie in stil traditional. Care sint caracteristicile acestui experiment e mult de discutat. Preocuparile cotidiene (ale romancierului) de cititor si de comentator (v. blogul lui tinut de LIS ani de zile, cu o acribie de scrib din Egiptul antic, pina la reinstalarea la Cotroceni a lui Traian Basescu impotriva evidentei votului negativ a majoritatii romanilor), de diarist-martor al vremii sale, cu tot ce preocupa lumea in vremea noastra, a exploziei informationale date de retelele de socializare de pe internet, toate acestea sint topite in romanul Vrajmas, roman care nu stiu sa aiba vreun model de pina acum, dar care nici nu cred ca va deveni model pe viitor. Spre deosebire de poezia sa experiment pe care inca o mai scrie dupa atitea decenii, cu schimbari mai mult sau mai putin semnificative, romanul acesta nu pare a mai putea fi repetat in formula nici macar de Liviu Ioan Stoiciu, nici tematic, nici ca formula narativa.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.