Poezia Martei Petreu mizeaza pe vibratia anamnetica si pe vointa de clarificare interioara, intr-o scriitura ultragiata si cu un timbru etic al urgentei, traumei, problematizarii. Nicolae Manolescu contureaza cel mai plauzibil portret al poetei: «Marta Petreu este o egocentrica prin natura, de o trufie ce se cuvine inteleasa mai ales ca o lipsa de menajamente fata de sine. Orgoliul ei consta in a se lua pe sine ca exemplu negativ, daca pot spune asa, disecindu-se cu un bisturiu ascutit, spre a-si arata suferinta, frustrarea, lipsa de speranta si esecul. E vorba de un lirism al deziluziei, care insa nu se mascheaza, ci se declara: poeta pune degetul pe rana, scormoneste in locurile cele mai dureroase, cu o cruzime insuportabila.» Austera si implicata, cu o scenografie intransigenta a propriei interioritati, poezia Martei Petreu e una ce inregistreaza, in notatii ferme, abrupte, radicalizate, traiectoria aporiilor identitare si obsesiile carnii, silogismele afectelor si axiomele visceralitatii, retractate in abisalitatea poemelor, ce pot fi privite ca expieri ale logicii sentimentelor si ale avatarurilor intelectului.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.