Marea surpriza pe care o ai citindu-i memoriile e ca acest uomo universale, care face haz la batrinete de dorinta sa de a sti totul, dezvaluie un povestitor cu o verva si un umor moldovenesti, dar si cu o acuitate a cuvintului care pare sa i se traga din inrudirea cu marele Ion Ghica, trecuta prin rigorile educatiei frantuzesti. Matila Ghyka e astfel nu numai unul dintre cei mai importanti memorialisti romani, dar si unul dintre acei putini care, scriind in strainatate despre tara lor, merita numele de ambasadori ai Romaniei, pe deasupra schimbarilor politice, dar care au inteles ce importanta au ele pentru destinul tarii. Veti descoperi in Matila Ghyka un portretist extraordinar al lumii romanesti de altadata, dar si un diplomat cu nas fin care se prinde incotro se indreapta treburile lumii si care sint sansele tarii sale in politica schimbatoare a marilor cancelarii. Daca vreti argumente ca Romania nu e o tara predestinata mediocritatii, cum ne imaginam azi, cititi-l pe Matila Ghyka.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.