Halebarde, halebarde e ca o scrisoare de la cineva drag, descoperita intimplator intr-o mapa veche, care-ti trezeste in minte imagini uluitoare, fara de care ai fi altul. Cum imi place Saramago, desi (inca) nu i-am citit toate cartile, volumasul acesta mi l-a reamintit si mi-a dat posibilitatea sa-i mai simt o data stilul. Este uimitor cum numai din citeva pagini poti recunoaste un scriitor. Si nu vorbesc despre chestiunile particulare la Saramago, numele scrise cu litere mici sau frazele lungi, cu dialogurile legate, fara punct, cu rationamentele, presupunerile si deductiile sale, ci mai degraba de Saramago ca intreg, ca narator cu un ochi critic-ironic si cu altul amuza(n)t-sarcastic, cu capacitatea sa deosebita de a analiza psihicul uman si cu raportarea sa constanta la probleme profunde ale umanitatii, daca nu usor jucause (cum mi s-a parut in Pluta de piatra, cu desprinderea peninsulei de continent), atunci in mod clar rodul unei bucurii aproape infantile de a trata subiecte care-l preocupau.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.