Vasile Ernu a marturisit ca a dorit ca acest volum sa fie receptat de publicul larg, inclusiv de oamenii simpli, atita timp cit spune o altfel de istorie, greu accesibila, a celor marginali, a celor cu care adesea prea putin vrem sa avem de a face. Eticheta de sectant care da si titlul volumului este o eticheta dura pusa de majoritate si asumata de comunitatea despre care vorbeste Vasile Ernu. Lumea acestor sectanti, a acestei comunitati religioase care a preluat elemente de la evreii mesianici, de la rascolnici si de la germanii protestanti e una diferita, tehnicile lor de organizare si supravietuire sint paralele cu cele ale majoritatii dominante. Aceasta istorie e asezata de autor intr-o desfasurare pe patru generatii si e urmarita prin povesti de viata. Despre stalinismul ca perioada de glorie a crestinismului (in ideea in care a reprezentat ultima posibilitate de martiraj pentru comunitatile sectante), despre felul in care dictatura si gulagul au intarit comunitatea asezata mereu intr-un raport de contradictie cu puterea, despre provocarile si posibilul impact al politicilor globale de integrare ne-a vorbit invitatul nostru.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.