Straniul din cartea lui Hiromi Kawakami este unul indefinibil, pe care il percepi asemenea unor pestisori dintr-un iaz improvizat intr-o gradina japoneza - au culori vii, care iti sar imediat in ochi si nu par sa ascunda nimic, ba mai mult, simbolizeaza pacea interioara ideala in mijlocul unui mare oras, apoi fug din raza ta vizuala pe neasteptate, de parca ar fi aspirati de un curent nevazut.
In cartea lui Hiromi Kawakami simti plutind o atmosfera indescriptibila, plina de voluptatea clipei trecatoare, des intilnite in romanele autorilor niponi contemporani din noul val, care descriu singuratatea din marile orase, impletind-o cu evadarea in intimitate si in scenele in care banalul este perturbat de niste detalii aparent nesemnificative, dar prezentate intr-o lumina plina de nostalgie, asa cum gasesti mai ales in romanele scrise de Haruki Murakami. De fapt, anumite pasaje din cartea lui Hiromi Kawakami iti amintesc de stilul lui Murakami, doar ca in locul unei coloane sonore ce imbina rock-ul anilor 60, blues-ul, simfoniile si jazz-ul din Louisiana, Kawakami prefera fundalul oferit de flashback-urile personajelor feminine, de reflectarile acestora.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.