Cind ne gindim la fanarioti avem imediat in minte miresmele levantine, floarea de indrusaim si baclavalele insiropate. Dar, de fapt, existau multe alte bucurii autohtone, astazi uitate, in special mincaruri in care clocoteau fanteziile unor romanasi cu fesuri turcesti si margaritare aduse din Marea Egee.
In Bucurestiul de la 1790, niste delicatese visate noaptea erau ousoarele cu scortisoara si zahar, de fapt, oua coapte si taiate in doua, peste care se punea o crusta dulce si parfumata. Se vindeau pe strada, ca desert, asezate pe tipsii intinse, pe care mina agila a unui limonagiu sau cofetar le purta pe deasupra capetelor imbuibate cu dorinte si vise aurii. Despre acestea am scris in romanul Manuscrisul fanariot, si despre alte mincaruri specifice orasului nostru, asa cum este si cel mai umitor salam de care am stiinta.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.