De la un punct incolo, literatura exista doar prin ea insasi, cu alte cuvinte nu ne mai intereseaza ce spune autorul, ci cum spune, romanul “ dintr-o previzibila intriga politista “ transformindu-se intr-un labirint al senzatiilor si al unor destine mozaicate. Procurorul militar care doarme si ale carui degete se contureaza pe tablia patului, lipsindu-i doar degetul mic al unei maini, este un portret reprezentativ pentru arta scriitorului. Apoi, cele 52 de pisici care evadeaza dintr-un camion sau dromaderul adus din Iordania de catre un fotograf amator care violeaza o vitica autohtona, ca pe urma sa fie castrat, sint iarasi exemple ale unei arte literare constiente de sine. In egala masura destinul acelui calugar bizar Onofrei, pe a carui teasta inca de la nastere crescuse un smoc de par cu proprietati magice si a carui viata sta pe marginea unui bun delir mistic, este tot o istorie in ea insasi, care oricand poate fi decupata din carte si redata separat, iar arheologul, principalul hermeneut, e bolnav de ulcer. Ranitidina <> pe care o ia zilnic este si leacul dat noua pentru a ne usura trecerea de la literatura banala, emfatica, la o literatura inteligenta, rafinata, plina de surprize.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.