Degete mici nu e cartea unui incepator al literaturii, a unui scriitor in formare stapinit inca de propriile povesti si obsesii nedisimulate; stilul sau, recuperator al vocii magice a central-europenitatii romanesti, are gratia discreta a autorului matur, intr-o relatie de dragoste materna-filiala cu propriile personaje, pe care le urmareste cu pasiunea cu care-si ingrijeste terrarium-ul un crescator de furnici. Filip Florian e un pigulitor in arta miniaturismului literar si a exotismului de ograda (dupa care un dromader scopit “ fiindca <> la vaci “ e un animal de companie comun intr-o urbe romaneasca de munte). Literatura lui e vocea recuperatorie a unui trecut partial autoreflectat, a unei fictiuni de-o natura unica, nascuta din melanjul unei lumi arhetipale cu utopia exterioara a comunismului; intr-o mai mica masura, Degete mici e (si) un roman politic al post-socialismului, din care n-au mai ramas in urma decit aluviuni miloase, dar un roman (semi)politic “ al satului, al patriarhatului, al Romaniei eterne conservate in propria seva... Un roman de citit (nu pe degeaba a luat premiul de debut al <>), nu neaparat pentru strategiile lui narative, cit pentru pitorescul dulce-amar al lumii si personajelor lui. Pentru tanti Jeni, lady Embury si mama a lui Ion Emburescu...

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.