In Cimitirul din Praga, intelectualii cumsecade au disparut, dar creaturile care impinzesc sfirsitul de secol al XIX-lea cu intoxicari au o oarecare prestanta publica, creeaza vilva si controverse. In Numarul zero insa, succesorii acestui gen de creaturi sint o mina de jurnalisti de doi bani, fara calitati si ambitii publice, uniti doar de disponibilitatea de a face orice e pe gustul patronului si al trimisului lui pe Pamant, directorul Simei. Conspiratia nici nu ajunge publica, de altfel, ci se creeaza in jurul unui ziar pe nume Maine, destinat sa ramina un etern numar zero (editie care precede publicarea, pentru uzul redactiei), o demonstratie pentru mogulul-Comandor, referitoare la modul cum o astfel de publicatie i-ar putea servi interesele. Simei, directorul, e cel mai fascinant personaj din roman. Fascinatia vine din felul cum lipsa oricaror aptitudini jurnalistice se combina cu un simt ocult al intereselor patronului. Dar si cu un soi de intuitie a publicului, sigura si in acelasi timp dispretuitoare, bazata pe slabiciunile, prostia si insuficienta aceluiasi public, la modul la care escrocii exploateaza asemenea slabiciuni. Pasaje extinse din carte relateaza sedintele de redactie.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.