Cam pretios in stil, ca orice discipol care isi cauta locul, dar vrea sa dea de inteles, orgolios si apasat, de unde se trage, Gide scrie ironic-intelegator despre Narcis, cel indragostit de sine insusi, care pupa apa cind vrea sa se sarute. Ulterior, Gide isi trateaza cu ironie narcisismul care-l face ca, indiferent ce ar scrie, sa fie obsedat de el insusi. In alt eseu poetic, scriind despre „Incercarea iubirii”, tinarul Gide da un prim semn, discret, despre dubla sa orientare sexuala. Dar cel mai cuprinzator dintre „tratatele” sale, cum isi numeste grav Gide aceste texte, prin care vrea sa-si exprime diferenta si proximitatea artistica, e cel despre intoarcerea fiului risipitor. Aici il descoperi pe Gide, cel de mai tirziu, si il intelegi pe tinarul autor care ar fi vrut sa fie si special, dar si acceptat de ceilalti.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.