Cartea poate fi citita in mai multe «chei». Una este aceea a unor explorari in istoria religiilor, care au ca pretext unele contributii ale lui Eliade si Culianu puse in contextul fie al evolutiei acestei discipline, in ansamblu, fie al unor aspecte ale ei (dualismul religios si calatoriile extatice). Comentariile la opera stiintifica a lui Eliade și Culianu ni-l arata pe Andrei Oisteanu nu numai ca pe un perfect cunoscator al scrierilor celor doi, dar si capabil sa puna aceasta opera in contextul disciplinei ilustrata de toti trei, corelind-o cu temele si problemele fundamentale ale acesteia. Ceea ce, personal, mi se pare cel mai demn de retinut din volumul pe care il discut este caracterul echilibrat al modului in care judeca autorul aspectele delicate din biografia lui Eliade si, in general, optiunile ideologice ale generatiei interbelice. Spunind totdeauna ceea ce trebuia spus, Andrei Oisteanu a stiut sa pastreze in acei ani dreapta masura a interpretarii intre atitudini (si interese) polarizate, raminind consecvent cu acest principiu al moderatiei si echilibrului chiar si in momentele cele mai fierbinti ale polemicilor din perioada respectiva.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.