O carte scrisa de Jose Saramago cu texte de Roberto Saviano si Filip Florian si ilustratii de Gunter Grass este o provocare pentru orice cititor. In special daca e vorba despre ultima carte a scriitorului portughez, neterminata, care a existat o vreme doar ca fisier brut pe laptopul sau. Ideea romanului este o mai veche preocupare a lui Saramago: de ce nu exista greve in industria armamentului? Desi nu a reusit sa astearna raspunsul inainte ca boala sa-l rapuna, o alta idee completeaza aceasta tema: sabotajul din lumea armamentului si cum este el perceput de-o parte si de cealalta a baricadelor.
Armele au un impact enorm asupra vietii oamenilor, chiar daca multi dintre ei nu au vazut sau nu au minuit niciodata una. Daca Saramago isi scrie bucatica de roman bazandu-se pe cele doua idei mentionate initial, aceasta a treia, impactul armelor in viata oamenilor, este sursa de inspiratie pentru textul lui Roberto Saviano, Si eu l-am cunoscut pe Artur Paz Semedo. Florian Filip insa, prefera o abordare ceva mai confortabila, dar in acelasi timp mai riscanta: in 11 nopti, textul semnat de el, propune un soi de continuare inchipuita a romanului, care-i permite ceea ce, probabil, si-ar dori orice cititor: sa-si aduca propria contributie la o astfel de opera. Riscul insa vine din faptul ca o astfel de continuare ar putea sa nu fie cu adevarat valoroasa decit in mintea celui care o inchipuie. Florian Filip nu are insa, a se teme de asta.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.