In recentul volum al lui Andrei Oisteanu (Religie, politica si mit. Texte despre Mircea Eliade si Ioan Petru Culianu, Polirom, 2014), autorul analizeaza operele celor doi istorici ai religiilor, prezentind raporturile lor fata de miturile romanesti, incercind sa traseze asemanarile si deosebirile de conceptie ale fiecaruia. Bineinteles, din carte nu putea sa lipseasca elementul de politica – simpatiile legionare ale lui Eliade, fiind demonstrata prin documente apartenenta sa la miscare; deci nu era vorba numai de simpatie, ci si de calitatea de membru al unei organizatii legionare. In ceea ce-l priveste pe Ioan Petru Culianu, acesta a fost o personalitate cu puternice convingeri democratice, condamnind toate formele totalitare – legionarismul, comunismul si neocomunismul – respectiv noul regim care s-a instalat in Romania dupa 1989 si, dupa opinia lui Andrei Oisteanu, din acest motiv a si fost asasinat.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.