Putini scriitori care reusesc sa impuna un personaj, cu nume cu tot, ca etimon cultural al unor realitati ulterioare, ca reper inconturnabil, ca tipar mentalitar. Ilf si Petrov au reusit un astfel de lucru, iar personajul lor se numeste Ostap Bender. (…) Cine este Ostap Bender? Cel mai fermecator, mai exotic, mai jovial, mai infatigabil, mai cinic, mai picaresc, mai vorbaret trickster. Ostap Bender este un geniu al escrocilor si, in acelasi timp, un mare actor. (…)
In finalul acestui minunat roman care te tine cu sufletul la gura si literalmente cu zimbetul pe buze, Ostap Bender descopera ca lumea care l-a produs, vechea Rusie, l’ancien regime, a disparut. I-a luat locul o lume corecta, eficienta, disciplinata, supravegheata, lumea omului nou. Ei bine, veti fi de acord cu personajul, si implicit cu felul in care, prin el, Ilf si Petrov ne fac cu ochiul. (…) Totodata, Vitelul de aur este si un On the Road rusesc, o invitatie la calatorie in necuprinsul unei Rusii postrevolutionare.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.