Dintre cartile de proza ale anului, am fost, cred, cel mai impresionat de Uranus Park al lui M. Dutescu, altminteri poet. Romanul imi pare a lua in sfirsit in serios tema draga a mai tuturor prozatorilor douamiisti, anume maturizarea, mai exact constructia de sine a unui tinar debusolat intr-o ingrozitoare lume noua, care e cea postdecembrista. Cu severitate si chiar cruzime, excluzind deliberat orice investitie emotionala vizibila, autorul expune cazul unui arhitect in formare care invata nu doar cum sa dea spaga pentru aprobarea unui proiect, ci si cum sa isi vizualizeze propria interioritate in asa fel incit sa aiba succes. E o carte despre corporatism si mortificarea etica, despre abandonul zen al demnitatii de catre un arhitect tinar cu o abordare personala a problemei carierei. Mi-a placut sa vad aceasta carte ca pe o incrucisare intre alegoria protestanta a lui John Bunyan din The Pilgrim’s Progress si pamfletul paranoic al lui Brett Easton Ellis din American Psycho.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.