Cea mai recenta carte a mea publicata la Editura Cartea Romaneasca se intituleaza Omul din care a fost extras raul. Sint trei piese in care propun o analiza a modului in care omul si-a distrus treptat uneltele de intelegere a lumii, dar si cele cu care ar fi trebuit sa-si construiasca viitorul (normele morale sau criteriile estetice). Nu tin sa fiu mai pesimist decat Cioran, care a fost campionul acestui tip de disciplina. Si nici nu regret acel rau brutal, primitiv si grotesc pe care l-am cunoscut in anii comunismului. Sint insa stupefiat sa descopar ca in materie de manipulare a creierelor, de exemplu, sistemul comunist a fost un vulgar amator, iar prin caracterul sau criminal a obtinut exact contrariul, adica s-a facut detestat si a suscitat rezistenta. Transformarea, astazi, a fiintei umane intr-un consumator docil de gadget-uri industriale si tehnice este infinit mai perversa. Conceptul de libertate este contaminat de noi forme de dictatura, precum cea a competitiei dusa la extrem. Iar faptul ca aventura umana risca sa se termine prost din exces de competitie si creativitate mi se pare una dintre cele mai tulburatoare idei cu care m-am confruntat. Raul cel mai coplesitor astazi consta in faptul ca nu-l mai putem identifica.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.