Fluxul memoriei volatile, contopirea istoriei cu perspectiva distorsionata asupra unor date si locuri reale, fuga dintr-un mediu ostil intr-un spatiu personal unde toate amanuntele concrete, adresele si reperele obiective se dilata, apoi se restring in citeva fotografii si marturii puse cap la cap de un martor din alta epoca, devin ingredientele din care un artizan al nostalgiei precum Modiano compune un roman ce poate fi apreciat la adevarata lui valoare doar de acel cititor proustian, pentru care infernul si paradisul se afla intre capriciile amintirilor capabile sa isi schimbe culoarea de la o rasfoire la alta a unui jurnal foto. (...) Scriitorul vrea sa isi scoata personajele din istoria oficiala, colectiva, asa cum o stim din cartile pline de marturii, pentru a le permite sa-si creeze propriul spatiu si timp dupa incetarea unui razboi mondial. In acest spatiu si timp individual claritatea istoriei este redefinita de amintiri si marturii topite, apoi reinnodate, sub alta forma...

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.