Andrei Oisteanu a mizat pe propriile modalitati de a se raporta la un trecut exploziv sau la episoade explozive din trecutul unor personalitati, si inainte de 1990, si dupa aceea. In aceasta privinta, il consider un inainte-mergator pentru tinara generatie de specialisti si de cercetatori care au mers, daca nu chiar pe urmele sale, macar in spiritul cercetarilor sale. Se poate observa, din chiar lectura titlurilor care au aparut sau care urmeaza sa apara in Seria de autor Andrei Oisteanu de la Editura Polirom, cit de temerar a fost, este si va fi acest cercetator, care a scris despre Imaginea evreului in cultura romana (2012), despre Mit si magie in cultura traditionala romaneasca (2013), despre Narcotice in cultura romana (2014) si care a scris si acum reediteaza Texte despre Mircea Eliade si Ioan Petru Culianu (2014). Este anuntat in pregatire un nou titlu, Sexualitate si societate, deci din nou tabuuri, din nou presiunea unor conveniente culturale, comportamentale si atitudinale pe care un cercetator independent le supune unei analize riguroase, le demistifica si ofera specialistilor si cititorilor obisnuiti roadele acestor cercetari.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.