Cartea, pasionanta deopotriva prin documentare, aplicatie si analiza interpretativa, mi-a confirmat punctul - esential - de unde vine neintelegerea. Sint doua epoci, doua sisteme in care cei din generatia Alinei Mungiu-Pippidi si cei din generatia lui Vartan Arachelian s-au format si la care s-au adaptat, intrucit nu iti alegi epoca in care traiesti, ci un anumit parcurs posibil in ea. Problema nu este ca pluralismul democratic a venit dupa totalitarismul ceausist; problema este ca o parte din cei confruntati cu ambele epoci nu sesizeaza diferentele structurale dintre ele. Tranzitia. Primii 25 de ani ii ajuta sa le sesizeze si sa le adinceasca pe cont propriu. Prin fata noastra trec personaje ocurente si recurente ale Romaniei postrevolutionare, probleme care s-au pus si inca se pun, episoade pe care le uitasem si secvente de neuitat, detalii semnificative… (…)
Expertiza Alinei Mungiu-Pippidi si profesionalismul lui Vartan Arachelian se pun in valoare reciproc, captind si mentinind interesul cititorului de la prima la ultima pagina a cartii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.