Descrierile ei, subtilitatea cu care ghiceste trasaturi definitorii pentru un tip uman din doar citeva gesturi tin de un set de calitati absolut impresionante ale acestei scriitoare care, in aceasta ultima carte, da dovada de o luciditate rascolitoare.
Oameni sint surprinsi in miscare, pe acest drum carnavalesc catre un nicaieri din inima provinciei franceze, biografiile lor diferite se dezvaluie in actiune si, din toate aceste crimpeie disparate care se intilnesc accidental, se creeaza o dinamica a gesturilor nelinistitoare, violenta, plina de tensiune. Aparent, cititorul e condus pe drumurile unei Frante spulberate (de inamic, dar si de propriile tensiuni), iar maniera notatiei imediate pe care o practica Nemirovsky creeaza impresia ca si tu, cititor, Hypocrite lecteur, esti parte din acest convoi cvasidezumanizat (foarte putine portrete luminoase, in care s-au mai pastrat semnele unei griji bazale pentru celalalt, au intrat in prima parte a Suitei franceze, Exodul. 1940). Nemirovsky ne poarta, de fapt, catre un infern frumos acoperit cu milieuri, portelanuri si bune intentii.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.