Din intimplare sau mai curind dinadins, cartea lui Ignatieff da seama despre Rusia de dupa Razboi si Pace. Unul dintre ofiterii din familie a intrat in Paris in 1915, de unde camarazii sai de arme s-au intors in tara cu idei revolutionare. Decembristii revoltati vor fi invinsi mai tirziu de stramosul istoricului canadian. Un alt membru al familiei ajunge conte dupa o expeditie epuizanta in China, de unde aduce Rusiei un tratat care o va face stapina a unui urias teritoriu chinezesc, drept multumire ca a facut pe negociatorul intre puterile occidentale venite sa ocupe China si imparatul speriat ca Orasul Interzis va fi asediat. In stufosul arbore genealogic al lui Ignatieff se afla si un ambasador in Imperiul Otoman, din perioada razboiului ruso-turc, de pe urma caruia Romania va deveni tara de sine statatoare, va aparea Bulgaria, iar Basarabia va fi rechizitionata de rusi. Ambasadorul tarului, in timpul unei negocieri cu reprezentantul Angliei, nu ezita sa schimbe pe neobservate granitele pe harta astfel incit Maicuta Rusia sa obtina un bonus teritorial. Cand englezul remarca modificarile hotesti pe harta ale rusului, inaintasul lui Ignatieff il elogiaza netulburat, ca nu-i scapa nimic.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.