Coe – cititi Cau, ca sa ne intelegem – a luat-o pe urmele lui Graham Greene, facindu-si o poveste a lui, care n-are nici o legatura cu Omul nostru din Havana, dar e la remorca romanului fostului agent al serviciilor secrete britanice. Pina spre final mi-a placut ingeniozitatea lui Coe. Un functionar al unui serviciu britanic de informatii e trimis sa supravegheze, la Expo ᾽58 din Belgia, pub-ul Britania, fiindca tatal lui a fost patronul unui pub, iar bunica lui era belgianca. In plin razboi rece, functionarul Thomas se trezeste la Bruxelles intre spionii marilor puteri. Thomas e patriot, dar are si mici slabiciuni, care-l baga in tot felul de incurcaturi. In final insa, toata tesatura subtire si misterioasa a intrigii romanului, adica exact ceea ce m-a facut sa trec de pagina 30, e explicata metodic, la fel ca in ultimul episod dintr-o soap opera, veche treaba englezeasca si asta. Totul se leaga, totul e cit se poate de surprinzator, intr-un ultim tur de forta al autorului.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.