In mare parte, romanul este povestea discontinua a vinatorii unui exemplar rar de vulpe. Magia se afla in joc in aceasta vinatoare care ne arunca in spatiul fascinant, de o poezie realist magica a credintelor si obiceiurilor islandeze. Pastorul Baldur isi revendica prada dupa o lunga urmarire cu delicate momente de incertitudine si tatonare reciproca, cu o dezvoltare aproape coregrafica, ca apoi sa fie inghitit de o avalansa si sa-si continue existenta in pielea animalului doborit dupa un fantasmagoric-ironic moment dialogal despre Dumnezeu si electricitate. Peste tot se intinde umbra hilara, prezenta inefabila a animalului urmarit departe in inima tinutului salbatic, de o frumusete nemiloasa. Povestea de dragoste este tinuta secreta, ea ramine prinsa intr-un vocabular care are totate virtutile poeziei, intr-un puzzle enigmatic, in felul in care Botanistul isi imbraca iubita, in gesturile lui de o tandrete aspra ca si tinutul. Dragostei ii este refuzata tocmai povestea, poate si pentru ca nu exista cuvinte capabile sa o transcrie si pentru ca ea uneste doua fiinte atit de diferite. Vulpea albastra are aceasta calitate dificil de intrebuintat cea a litotei, a povesti putin spunind cit mai mult.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.