Astfel, romanul capata doua dimensiuni centrale care se vor intercala pina la final: prima este atitudinea smecheroasa (un fel de voice-over narration care, prin stop-cadru si analepsa, focalizeaza citeva momente esentiale in economia romanului – asemanator naratorului lui Ionut Chiva din Boddah speriat...), iar a doua tine de aerul doct al prezentarilor tehnice. Legatura dintre cele doua atitudini este insa vizibila pe intreg parcursul romanului: aerul de siguranta si istetimea necesara pentru a inainta (de unde am si folosit termenul de picaresc) in paienjenisul din spatele afacerilor imobiliare vin, aflam direct de la narator, din inteligenta si invatatura, iar aerul doct este mereu balansat de explicatii mai putin academice (un fel de a combina discursul tehnic despre ciment, spatiu de lucru, ierarhii in firmele de arhitectura etc. cu filosofia speculativa).

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.