Este romanul unui scriitor copt, care stie cum sa joace povestea, personajele, istoria si nebunia. Nu mai experimenteaza de o buna bucata de vreme, se simte, si isi face meseria, adica literatura de calitate, ca un profesionist hotarat.
Plecand de undeva de pe la inceputul secolului trecut, Amin Maalouf te plimba cu naturalete prin familiile princiare otomane si hatisurile rezistentei franceze, te initiaza in suferintele armenilor, iti face cunostinta cu nasterea conflictului israeliano-palestinian si te invita la un periplu prin muntii Libanului, loc de refugiu ce se transforma precipitat intr-un amar taram al exilului. Pentru a reusi un asemenea tur de forta, autorul opereaza elegant si calculat cu personalitati puternice, aduce in scena personaje imbibate in feluri diferite de istorie. Mai exact, aduce in discutie o istorie tumultoasa, care contorsioneaza destine si care este sau se doreste a fi transgresata de prietenie si iubire. Cat si cum rezista aceste sentimente asalturilor dure si repetate ale unor evenimente tragice si inconturnabile? Ei bine, despre asta este vorba in Scarile Levantului: despre durabilitatea lucrurilor frumoase in conditii vitrege sau extrem de vitrege, despre pretul pe care sintem dispusi sa il platim pentru principiile inalte despre care afirmam ori chiar credem ca ne guverneaza existenta.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.