Scriind cu o buna documentare in spate, fara crispari si fara a incerca sa fie un critic ardent a ce se intimpla, ironic si bonom la tot pasul, dar cu idei proprii si ferme despre ceea ce pune in discutie, Niall Ferguson ne ofera o rara ocazie de a percepe o realitate fluida de citeva secole. Toate exemplificarile si raportarile istoricului mi se par corecte, ca si judecatile de valoare. Occidentul e devitalizat, institutiile lui au slabit, banii se aduna in alta parte, doar nori negri se duc spre SUA si Europa. Democratia scirtiie, pentru ca institutiile, de toate felurile, ale acestui esafodaj de legi nu mai fac fata realitatilor concrete. Oameni, bani, institutii. Paginile despre educatie si invatamint si consecintele lor pe termen mediu si lung sint un bun indreptar pentru cei din bransa de la noi. Ca tot e de actualitate bombaneala pe tema educatiei. Marele Declin, cum defineste istoricul britanic ceea ce ne paste, nu poate fi evitat. E vorba doar de timp. Studiul acesta, cam pesimist – „Impotriva tehnoptimismului” se numeste un subcapitol –, este dedicat fiului cel mic al autorului. Asta ar putea fi, totusi, un semn bun.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.