Mic jurnal cu amintiri de Nadia Anghelescu ilustreaza si tendinta, si insusirile necesare unui autor pentru a oferi o carte de virf in interiorul ei. E vorba, pe scurt si intr-o enumerare fara exhaustivitate, de substanta biografica si luciditate critica, finete a observatiei si arta portretistica, stiinta selectarii si utilizarii detaliului relevant, ridicarea la scara (comunitara si nationala) a aspectelor ce par particulare, un discurs nici prea intelectualist si livresc, dar nici prea familiar-oral, in fine, un stil care este omul si care trebuie sa ofere, cu instrumente scriitoricesti, tabloul unei existente. Caci memoriile se scriu atunci cind existenta unui om este plina de fapte, intimplari, episoade semnificative si o suita de realizari profesionale recunoscute ca atare.(…)
Autoarea creeaza, asociativ si epicizant, „blocuri” memorialistice ce se parcurg cu interes maxim si placere a lecturii. Stie sa construiasca scene vii, cu personaje asemenea dintr-o galerie tipologica larga; si sa extraga, din ele, semnificatia ce va fi adaugata urmaririi procesului de formare.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.