Printre foarte putinele carti indispensabile in domeniu se prenumara, neindoios, chiar la peste un veac de la aparitie, masivul studiu al lui Alfred Resch, Agrapha: fragmente extracanonice ale Scripturii, trad., introd. Mihnea Moroianu, Editura Polirom, Iasi, 2014, 440 p. Cartea studiaza subiectul aparte al vorbelor lui Iisus Hristos necuprinse in Evangheliile oficiale, „dar atestate in alte documente ale crestinismului primitiv sau ale Parintilor Bisericii”, numite agrapha („cele nescrise”) de J. G. Körner in 1776. Aceasta exceptionala antologie, completata ulterior de incercari similare, dar inca nedepasita moral, precum spune autorul „formeaza o parte integranta si, in ciuda conciziei lor, pretioasa a cercetarii evanghelice, o imbogatire deloc neglijabila a intelegerii scrierilor pauline si a inceputurilor literaturii crestine timpurii – nu doar un semn de intrebare, ci si o indicare a drumului”. Aparuta initial in 1889, opera teologului german este oferita publicului interesat de la noi dupa editia mult dezvoltata, aparuta in 1906, si reprezinta o remarcabila contributie sursologica la dezvoltarea cercetarilor biblice autohtone.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.