Poet original si la maturitate (acea maturitate artistica a optiunilor si registrelor diferite), Ioana Ieronim face un balans intre temele „vechi” ale poeziei si lumea de azi. Cind strugurii se prefac in vin e un volum de dimensiuni medii, dar cu complexitatea si densitatea unei antologii. Versul scurt, sapiential, puternic marcat simbolic face loc unuia narativ, in priza directa cu ceea se intimpla in jur, ca-n WikiLeaks: «WikiLeaks, astazi e vremea lor, / vremea supervirusilor care sparg / lacatele virtuale / spre gunoaie si comori virtuale // timpul rockului si al eliberarii a durat / citeva (tot mai grabite) generatii // acum, miscarea finala / click back / la satul etern, cel pe care-l iubim / desi n-am vrea sa facem parte // satul voyeurismului nostru planetar / unde se stie totul – / se stie si totusi, oho / cite lucruri se intimpla. // La CNN unii incearca sa patrunda / tesatura Universului, vorbesc de intemeieri / repetate // repetate dupa chipul nostru: / o armonica, vietile noastre seriale / serii-serii de Big Bang. / E tirziu, vremea pentru WikiLeaks, / timpul vrajitoarelor, timpul / asediilor viral virtuale // la miezul noptii / laptopul cald / se reazama de trupul cald».
Poezia poate fi citita si pe laptop, nu numai la chioscul din fata MNLR, singurul chiosc din Bucuresti unde se gasesc revistele culturale. Totul e sa fie poezie.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.