Nu avem de-a face neaparat cu un exercitiu ascetic, chiar daca in nanabozo e vorba de purificarea unei dureri care vrea sa fie, sa ajunga doar a ei insesi, fara sa pice in absurd sau melodrama. Nu mai e vorba aici de munci si zile œ. Nu mai e vorba nici de un eu sau ego care nu mai gaseste justificari. Citind si recitind volumul, imi pare ca identific stradania unei voci care incearca sa intrerupa mecanismul psihic in care a devenit prizoniera: o continua trecere de la doliu la melancolie, de la melancolie la doliu, de la cel care se doreste identificat (sau, mai degraba, reperat) fara ipocriziile œ de teoria literaturii œ ( Stii foarte bine ca aici sint eu œ) la cel pentru care timpul s-a contras œ. Dar nu e vorba de timpul paulinic, al mintuitului, ci de un timp care pur si simplu s-a sfirsit ca posibilitate de proiect sau chiar ca posibilitate de evadare fantasmagorica. A mai ramas doar timpul mecanismelor entropice, pe care trebuie sa-l duci la capat, de care trebuie sa te lasi dus la capat. E oarecum antidestinul celor care si-au consumat deja destinul.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.