G. Sion (1822-1892) a fost un om al secolului sau. A scris fel de fel, Maiorescu l-a cam ironizat si l-a minimalizat, Calinescu, mult mai artist decit severul critic si politician conservator, l-a apreciat si i-a oferit admiratia lui in monumentala sa istorie (a literaturii). (...) In cele citeva cuvinte care deschid volumul, G. Sion ne da cheia intregului. Aflat in 1883 la Bisca, pe linga muntele Penteleu, in vilegiatura, se iteste ideea de a povesti cite ceva despre contemporanii sai. Zis si facut. Inceputul n-a fost greu si totul a venit de la sine. Mai despre emanciparea tiganilor, mai despre copilaria si tineretea lui, ba despre revulutia de la 48, ba povesti cu muscali si cu basarabenii de peste Prut. Reinvie sub ochii nostri o lume de odinioara, cumva cea care premerge celei povestite de Radu Rosetti. Mustoase suvenire, dulci reverii de vacanta, ieri, ca si azi. Daca timpul se zice ca zboara, cartile ramin. Pentru mateinii dintre noi, sa amintim doar detaliul ca G. Sion este tatal Maricai (Maria) Caragiale, consoarta fiului progeniturii lui I.L. Caragiale, cea care i-a oferit nabadaiosului fiu, tihna, pacea si confortul dupa care a alergat scriitorul in timpul vietii. Mai in virsta cu 20 de ani decit Mateiu, Marica i-a supravietuit inca zece.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.