Sion s-a apucat de suvenirele lui mai mult din placerea de a povesti decit din cine stie ce constiinta de martor al unui trecut in primejdie sa fie uitat. Ii plac rasturnarile dramatice de situatie si, daca vreo persoana dintre cele de care-si aduce aminte are vreo istorie mai interesanta, Sion o aduce nuvelistic din condei, chiar daca persoana cu pricina n-are nici o relevanta la scara istoriei. Asa ca atunci cind isi aminteste de emanciparea tiganilor, in loc sa se tina de firul evenimentelor, Sion scrie o adevarata nuvela romantica despre soarta unui tigan cu singe boieresc in vine, pe care iubitoarea lui stapina il tine in robie de teama sa n-o paraseasca. (...) Cind scrie despre intimplarile prin care a trecut el insusi in agitata sa junete, Sion stie sa te tina cu sufletul la gura povestind cum a ajuns la Iasi la chemarea revolutionarilor, cum a fost pus pe lista neagra de camarila domneasca, de-a trebuit sa-si ia talpasita, travestit in arnaut, si cite i s-au mai intimplat pina s-a vazut dincolo de granita Moldovei.

Related products

Produs adăugat la favorite

Noi și partenerii noștri stocăm și/sau accesăm informațiile de pe un dispozitiv, cum ar fi modulele cookie, și prelucrăm date cu caracter personal, cum ar fi identificatori unici și informații standard trimise de un dispozitiv, pentru reclame și conținut personalizate, măsurători de reclame și de conținut, informații despre publicul-țintă, precum și în scopul dezvoltării și îmbunătățirii produselor.
Cu permisiunea dvs., noi și partenerii noștri putem folosi date și identificări precise de geolocație prin scanarea dispozitivului. Puteți da clic pentru a vă da acordul cu privire la prelucrarea realizată de către noi și partenerii noștri conform descrierii de mai sus.
Vă rugăm să rețineți că este posibil ca anumite prelucrări ale datelor dvs. cu caracter personal să nu necesite consimțământul dvs., dar aveți dreptul de a refuza o astfel de prelucrare. Preferințele dvs. se vor aplica numai acestui site web.